Необходими продукти:
- 250 г пресни ягоди, разполовени, ако са големи
- 25 г пудра захар
- 140 г бонбони маршмелоу
- 200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
- Сложете всички ягоди в касерола заедно със 100 мл вода и захарта.
- Гответе ги на среден огън, докато омекнат достатъчно.
- Махнете съда от котлона и намачкайте плодовете на каша с помощта на вилица.
- Добавете бонбоните маршмелоу, след което ги разбъркайте в горещите ягоди, за да се разтопят. Оставете сместа да изстине.
- Разбийте сметаната, докато стане твърда. Сложете я в охладената ягодова смес, след това разпределете крема в купички и приберете в хладилник за най-малко 2 часа. Трябва да стегне.
- Украсете муса с още пресни ягоди и поднесете.
ИЗБРАНО