Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежест в чаша: Ягодов мус

Посрещнете сезона на ягодите подобаващо

10’ Подготовка
3’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г пресни ягоди, разполовени, ако са големи
  • 25 г пудра захар
  • 140 г бонбони маршмелоу
  • 200 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

  1. Сложете всички ягоди в касерола заедно със 100 мл вода и захарта.
  2. Гответе ги на среден огън, докато омекнат достатъчно.
  3. Махнете съда от котлона и намачкайте плодовете на каша с помощта на вилица.
  4. Добавете бонбоните маршмелоу, след което ги разбъркайте в горещите ягоди, за да се разтопят. Оставете сместа да изстине.
  5. Разбийте сметаната, докато стане твърда. Сложете я в охладената ягодова смес, след това разпределете крема в купички и приберете в хладилник за най-малко 2 часа. Трябва да стегне.
  6. Украсете муса с още пресни ягоди и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди пудра захар сладкарска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче