Необходими продукти:
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжичка средно люто къри на прах
- ¼ чаена лъжичка смлян кимион
- 1 скилидка чесън, фино настъргана
- 1 чаена лъжичка чист мед
- 2 обезкостени пилешки гърди
- 1 супена лъжица фъстъчено масло
- 1 супена лъжица сладък чили сос
- 1 супена лъжица сок от лайм
- Слънчогледово олио за намазване на тигана
- Вид зелена салата по избор
- ¼ краставица, разполовена и нарязана на филийки
- 1 лук шалот, разполовен и тънко нарязан
- кориандър, нарязан
- семена от ½ нар
Начин на приготвяне:
- Изсипете соевия сос в голяма купа и разбъркайте с кърито на прах, кимиона, чесъна и меда. Разбъркайте добре.
- Нарежете пилешките гърди на две хоризонтално, за да получите общо 4 филета, след което ги добавете към маринатата и разбъркайте добре, за да се покрият. Оставете настрана в хладилника за поне 1 час или за една нощ, за да може ароматите да проникнат в пилето.
- Междувременно смесете фъстъченото масло с чили соса, сока от лайм и 1 супена лъжица вода, за да получите сос.
- Когато сте готови да готвите пилето, намажете голям незалепващ тиган с малко олио. Добавете пилето и гответе, покрито с капак, за 5-6 минути на среден огън, като обърнете филетата за последната минута, докато се сготвят, но все още са сочни. Оставете настрана, покрито, да почине за няколко минути.
- Докато пилето почива, разбъркайте зелената салата с краставицата, шалота, кориандъра и нара и ги разпределете в чинии. Сложете отгоре малко сос.
- Нарежете пилето, сложете го върху салатата и полейте с останалия сос.