Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа салата с ягоди, рукола и ядки

С лека сладост и хрупкава нотка

От Jolie Hduff Jolie Hduff
15’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г пресни ягоди
  • 2 шепи рукола
  • 50 г орехови ядки
  • 20 г филирани бадеми
  • мед
  • зехтин
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне:

 

  1. Измийте руколата и я разпределете в две чинии.
  2. Нарежете измитите и почистени от листата ягоди на парчета. Разпръснете ги отгоре.
  3. Запечете ореховите ядки за кратко в тиган, като предварително сте ги начупили на парчета, но не много малки. Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.
  4. От меда, зехтина и оцета пригответе дресинг. Смесете първо оцета и меда и на тънка струйка прибавете зехтин. Разбъркайте добре. Количеството им преценете според вкуса си.
  5. Поливате салатата с така приготвения дресинг.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин рукола ягоди бадеми мед орехи балсамов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче