Необходими продукти:
- 200 г пресни ягоди
- 2 шепи рукола
- 50 г орехови ядки
- 20 г филирани бадеми
- мед
- зехтин
- балсамов оцет
Начин на приготвяне:
- Измийте руколата и я разпределете в две чинии.
- Нарежете измитите и почистени от листата ягоди на парчета. Разпръснете ги отгоре.
- Запечете ореховите ядки за кратко в тиган, като предварително сте ги начупили на парчета, но не много малки. Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.
- От меда, зехтина и оцета пригответе дресинг. Смесете първо оцета и меда и на тънка струйка прибавете зехтин. Разбъркайте добре. Количеството им преценете според вкуса си.
- Поливате салатата с така приготвения дресинг.