1 кг спанак,
4 яйца,
1 глава лук,
1 морков,
4-5 скилидки чесън,
1 ч.ч. ориз,
олио,
сол,
1 ч.л червен пипер
Лука нарязваме наситно, чесъна нарязваме на филийки, моркова настъргваме и запържваме. Добавяме предварително измития и нарязан на едро спанак. Когато омекне спанакът, добавяме ориза, червения пипер и разбъркваме. Доливаме вода, посоляваме и оставяме на слаб огън до полуготовност на ориза. Когато ни е полуготов оризът, отстраняваме от котлона и чакаме да се охлади. Приготвяме си тава, намазняваме я и от спаначената смес оформяме гнезда. Във всяко гнездо чукваме по 1 яйце. Слагаме във фурната на 180 градуса до готовност на яйцето.
Източник - 1001 РЕЦЕПТИ
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО