200 г брашно
100 г масло
3 яйца
150 мл прясно мляко
40 г мая
200 г сирене
6 маслини
5-6 листа босилек
сол на вкус
Маята се разтваря в прясното мляко, добавят се 1 жълтък и едно цяло яйце, брашното и размекнатото масло. Овкусява се със сол и се меси до меко тесто. В тази рецепта втасването е само един път. Готовото тесто трябва да престои около 30 мин.
След това с точилка се изтънява до 2-3 мм и се режат малки кръгчета с формичка или чаша. Прави се плънката от 1 белтък и 1 цяло яйце, натрошеното сирене, нарязяните маслини и босилек. Слага се по малко от нея в средата на всяко кръгче, краищата на което се намокрят леко с вода. Прегъват се по средата и се слагат в тава с кухненска хартия.
Пекат се при 200 градуса за 16 мин. Количеството продукти е за 30 бр.соленки.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.