за 2 порции
400 г риба на порции
1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 ч.л. сол
1 к.ч. бяло ароматно вино
масло колкото орех
каперси 1-2 с.л.
розмарин по желание
рибата се поставя в тавичката за печене, предварително намазана с масло. Може тавичката да се застели с хартия за печене и да с е намаже с масло.
месото се поръсва обилно с лимонов сок и се наръсва с черен пипер и сол
напръсква се с виното и върху всяко парче риба се поставя много малко парченце масло
покрива се с алуминиево фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или докато е необходимо
15 минути преди сервиране тавичката се изважда от хладилника и се поставя в зарята на 200 С фурна
пече се 5-8 минути според дебелината на парчетата и се маха фолиото
добавят се каперсите
запича се за още 3 минути, като се наблюдава, не трябва да стане суха, а да стане златиста и да се запази сочна
сервира се веднага с картофи и ли зеленчуци
за 2 порции
400 г риба на порции
1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 ч.л. сол
1 к.ч. бяло ароматно вино
масло колкото орех
каперси 1-2 с.л.
розмарин по желание
рибата се поставя в тавичката за печене, предварително намазана с масло. Може тавичката да се застели с хартия за печене и да с е намаже с масло.
месото се поръсва обилно с лимонов сок и се наръсва с черен пипер и сол
напръсква се с виното и върху всяко парче риба се поставя много малко парченце масло
покрива се с алуминиево фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или докато е необходимо
15 минути преди сервиране тавичката се изважда от хладилника и се поставя в зарята на 200 С фурна
пече се 5-8 минути според дебелината на парчетата и се маха фолиото
добавят се каперсите
запича се за още 3 минути, като се наблюдава, не трябва да стане суха, а да стане златиста и да се запази сочна
сервира се веднага с картофи и ли зеленчуци
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност