Белтъци - 4 бр.
Сладко от сини сливи
Сладкарска сметана - 400 мл
Желатин - 1 пакетче
Запечени бадеми - 100 г
Начупена карамелена захар - 100 г
Бишкоти - 10 бр.
Прясно мляко - 150 мл
Мед - 1 суп.лъж.
Белтъците се разбиват на сняг. Сладкото се прецежда през цедка и 280 мл сироп трябва да заври до 120 градуса. Горещият сироп на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с миксера се излива в разбитите белтъци. Те трябва да останат пухкави. Желатинът се разтваря според упътването на опаковката и се разбърква с полуразбитата сметана. Бадемите и карамелът се начупват на по-малки парченца, 5-6 сливи от сладкото се нарязват и всичко това при леко бъркане се добавя към сметаната и разбитите белтъци. Форма за торта се покрива с кухненско фолио. Върху него се подреждат бишкотите, напоени с топло прясно мляко, в което предварително е разтворена 1 суп.лъж. мед. По стените на формата се слагат половинки от сливите. Сладоледената нуга се оформя върху бишкотите и се поставя за 10 часа в камерата на хладилника.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.