Брашно - 250 г
Яйца - 6 бр.
Масло - 150 г
Захар - 1 чаша
Прясно мляко - 1/2 чаша
Бакпулвер - 1 бр.
Шоколад - 100 г
Карамел (от 100 г захар)
Ванилия -1 бр.
Лимонена кора (от настърган един лимон)
Сушени кайсии (за розите)
Разделят се белтъците от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта, прясното мляко и маслото. Пресява се брашното с бакпулвера и се добавя към жълтъците заедно с лимонената кора и ванилията. Шоколадът се начупва на малки парченца. 100 г захар се карамелизира в подходящ съд, след което се изсипва върху силиконена повърхност и се чака да изстине. Карамелът също се начупва. Всичко се смесва внимателно и се изсипва в намазнен съд. Пече се на 180 градуса около 40 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО