Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

200 г изчистени скариди
1 скилидка чесън
100 мл бяло вино
олио за запържване на чесъна
копър
лимонов сок

В загрятото олио слагаме чесъна и бъркаме за няколко секунди. Добавяме скаридите и продължаваме да разбъркваме. Слагаме маслото и след като се разтопи, добавяме бялото вино и една супена лъжица лимонов сок. Бъркаме, докато виното се изпари.

Ако не сме сигурни, че са готови, вадим една скарида и опитваме. Ако не са се сготвили, добавяме още от виното, докато не преценим, че са добре за нашия вкус. След като са готови, поръсете с копър и ги поднесете топли.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино чесън олио копър лимонов сок скариди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче