200 г изчистени скариди
1 скилидка чесън
100 мл бяло вино
олио за запържване на чесъна
копър
лимонов сок
В загрятото олио слагаме чесъна и бъркаме за няколко секунди. Добавяме скаридите и продължаваме да разбъркваме. Слагаме маслото и след като се разтопи, добавяме бялото вино и една супена лъжица лимонов сок. Бъркаме, докато виното се изпари.
Ако не сме сигурни, че са готови, вадим една скарида и опитваме. Ако не са се сготвили, добавяме още от виното, докато не преценим, че са добре за нашия вкус. След като са готови, поръсете с копър и ги поднесете топли.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО