150-200 мл олио,
500 грама гъби,
1 пиле (около 1,600 кг),
около 200 грама бекон,
5-6 глави кромид,
2 моркова,
2 супени лъжици брашно,
4-5 скилидки чесън,
около 1 кг и 200 грама картофи,
1-2 дафинови листа,
сол на вкус
Нарежете пилето на порции и леко го запържете от двете страни. Шпиковайте всяко парче месо като правите малки разрези и в тях слагате резени бекон и резени чесън. Почистените гъби, лук и моркови нарежете на едро и запържете в част от олиото. Прибавете брашното,червения пипер, дафиновите листа, сол на вкус, добавете малко вода около 150 мл и разбъркайте хубаво. На дъното на гювеча сложете мръвките и върху тях изсипете сместа от зеленчуци. Допълнете вода така, че да покриете само месото. Нарежете обелените и измити картофи на шайби и ги овкусете със сол. Подредете ги отгоре върху зеленчуците и затворете с капака. Печете гювеча на 180-200 градуса за около 2 часа и половина.
Става страхотен на вкус и аромат.
Тази рецепта може да се направи и със заешко месо от шпиковането с бекон сухото месо става сочно, а от чесъна с много приятен аромат.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.