50 гр. черен шоколад,
2 с.л. прясно мляко,
100 гр. меко масло,
6 с.л. препълнени пудра захар,
1 жълтък,
200/220 гр. брашно,
За крема:
100 гр. шоколад,
8 с.л. течна сметана
На водна баня разтопете шоколада с две супени лъжици студено прясно мляко. Разбъркайте шоколада до пълното му разтапяне. Оставете шоколада леко да се охлади, като разбърквате от време на време. В купа разбийте мекото масло с 6 препълнени супени лъжици пудра захар. Прибавете жълтъка, като продължавате да разбивате до хомогенна смес. Шоколада прибавете към маслено яйчената смес. Отново разбърквайте до хомогенна смес. Прибавете брашното и замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете. Късайте малки топчета, сплескайте ги леко с длани. С помощта на по голям напръстник или нещо подобно притиснете и оформете като кoпчета. Направете по четири дълбоки дупки по средата на всяко копче. Прехвърлете оформените шоколадови бисквитки в тава и изпечете в нагряна фурна на 190градуса за около 10минути. По желание може да ги слепите с шоколадов крем. Кипнете на котлон 8 с.л. течна сметана. Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 100 гр. начупен шоколад. Разбъркайте до разтопяване на шоколада. Оставете шоколада да се охлади, леко да стегне и слепете бисквитките две по две.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.