Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадови копчета от „Вкусно и сладко”

От Галя Давидова

50 гр. черен шоколад,
2 с.л. прясно мляко,
100 гр. меко масло,
6 с.л. препълнени пудра захар,
1 жълтък,
200/220 гр. брашно,

За крема:

100 гр. шоколад,
8 с.л. течна сметана



На водна баня разтопете шоколада с две супени лъжици студено прясно мляко. Разбъркайте шоколада до пълното му разтапяне. Оставете шоколада леко да се охлади, като разбърквате от време на време. В купа разбийте мекото масло с 6 препълнени супени лъжици пудра захар. Прибавете жълтъка, като продължавате да разбивате до хомогенна смес. Шоколада прибавете към маслено яйчената смес. Отново разбърквайте до хомогенна смес. Прибавете брашното и замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете. Късайте малки топчета, сплескайте ги леко с длани. С помощта на по голям напръстник или нещо подобно притиснете и оформете като кoпчета. Направете по четири дълбоки дупки по средата на всяко копче. Прехвърлете оформените шоколадови бисквитки в тава и изпечете в нагряна фурна на 190градуса за около 10минути. По желание може да ги слепите с шоколадов крем. Кипнете на котлон 8 с.л. течна сметана. Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 100 гр. начупен шоколад. Разбъркайте до разтопяване на шоколада. Оставете шоколада да се охлади, леко да стегне и слепете бисквитките две по две.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар черен шоколад прясно мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче