за блата:
5 яйца
7 супени лъжици захар
9 супени лъжици бяло брашно
1 пакетче бакпулвер Д-р Йоткер
1 пакетче краве масло (125 грама)
4 супени лъжици какао
за крема:
500 грама течна сладкарска сметана
300 грама шоколад
1 пакетче краве масло
за глазурата:
100 грама млечен шоколад
50 грама краве масло
блат:
1. Яйцата и захарта се разбиват на сняг
2. Прибавя се маслото и пак се разбива
3. Прибавят се брашното, бакпулвера и какаото, докато се получи гладка смес 4. Пече се на предварително загрята на 190 градуса фурна
5.Блатът не трябва да се препича, трябва да е мек и крехък
6.Блатът се вади от фурната и се оставя напълно да изстине
7.След изстиването, блатът се реже напречно на две еднакви части и след това с чаша се реже на кръгчета
крем:
1.Сметаната се разбива добре
2.Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня и след охлаждането им се прибавят към сместа и се разбива добре Между две кръгчета се слага крем. След това се залива с глазурата (предварително разтопеният на водна баня шоколад заедно с маслото)
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.