Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за десет минути: Паста с гъби и пармезан

Ще ви трябва само един тиган

0’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г паста от вида строцапрети
  • 400 г гъби от консерва (240 г отцедено тегло)
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 4-5 с.л. масло от трюфели
  • 120 г пармезан, настърган
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан, за сервиране
  • черен пипер, за сервиране
  • рукола, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Добавете лука, чесъна и половината гъби в добре загрят тиган, разбъркайте с дървена лъжица и ги задушете за 2-3 мин.
  2. Сложете останалите гъби в блендер и ги разбийте, докато станат на пюре.
  3. Добавете 3 с.л. масло от трюфели, разбийте още веднъж и оставете сместа настрана.
  4. Сварете пастата според инструкциите на пакета.
  5. Свалете съда от котлона, отцедете макароните и добавете гъбената смес, а след това и още 1-2 с.л. масло от трюфели.
  6. Поръсете с пармезана, солта и черния пипер и разбъркайте добре.
  7. Поднесете пастата с още настърган пармезан, черен пипер и листа от рукола.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер рукола лук паста гъби пармезан макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче