Необходими продукти:
- 500 г паста от вида строцапрети
- 400 г гъби от консерва (240 г отцедено тегло)
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3-4 с.л. зехтин
- 4-5 с.л. масло от трюфели
- 120 г пармезан, настърган
- сол
- черен пипер
- пармезан, за сервиране
- черен пипер, за сервиране
- рукола, за украса
Начин на приготвяне:
- Добавете лука, чесъна и половината гъби в добре загрят тиган, разбъркайте с дървена лъжица и ги задушете за 2-3 мин.
- Сложете останалите гъби в блендер и ги разбийте, докато станат на пюре.
- Добавете 3 с.л. масло от трюфели, разбийте още веднъж и оставете сместа настрана.
- Сварете пастата според инструкциите на пакета.
- Свалете съда от котлона, отцедете макароните и добавете гъбената смес, а след това и още 1-2 с.л. масло от трюфели.
- Поръсете с пармезана, солта и черния пипер и разбъркайте добре.
- Поднесете пастата с още настърган пармезан, черен пипер и листа от рукола.
ИЗБРАНО