Необходими продукти:
- 200 г захар
- 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране
- 4 пакетчета чай
Начин на приготвяне:
- Изсипете захарта в тенджера с 250 мл вода. Оставете бавно да заври, като се уверите, че захарта е напълно разтворена.
- Добавете нарязаните праскови и гответе докато омекнат силно.
- Свалете от котлона, намачкайте плодовете с вилица и оставете похлупени да стоят още 1 час.
- Прецедете сиропа през ситна цедка в кана, като натискате плодовете, за да освободят цялата си течност. Готовият сироп може да съхранявате в хладилник една седмица.
- Поставете пакетчетата чай в голяма топлоустойчива кана и ги залейте с 2 литра вряща вода. Оставете да се накисва за 4 минути и ги извадете.
- Нека чаят изстине, след което го приберете в хладилника за да се охлади.
- Разбъркайте сиропа от праскови в каната с чай заедно с малко лед или налейте малко от сиропа във високи чаши и добавете чая.
- Долейте още вода, газирана вода или лед. Добавете резенчета праскова и сервирайте.
ИЗБРАНО