Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата с леща и варени яйца

Прекрасен избор за леко вечерно меню

5’ Подготовка
30’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца, твърдо сварени, разрязани на четвъртинки
  • 2 големи листа айсберг, наккъсани на парчета
  • 150 г пилешки гърди, сварени
  • 200 г черна леща белуга
  • Зелен фасул от консерва
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
  • 2 бр. дафинови листа
  • 2 скилидки чесън, обелени, цели

Начин на приготвяне:

  1. Сварете лещата според инструкциите на опаковката с дафиновия лист и скилидките чесън.
  2. Малко преди края на варенето, посолете и разбъркайте. Варете още 3 мин. Отцедете лещата в гевгир и махнете дафиновия лист и чесъна.
  3. В салатна чиния изсипете лещата и добавете айсберга, зеления боб, пилето, накъсано на малки лентички, както и подредете яйцата вурху всички останали продукти.
  4. Поръсете с черен пипер, сол и малко зехтин. Сервирайте.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер пилешко яйца зелен фасул айсберг леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче