Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от рукола със запечен лимон и пармезан

Лесна, бърза и много вкусна

10’ Подготовка
3’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 среден лимон, разполовен
  • 5 супени лъжици плюс 1 чаена лъжичка зехтин
  • Щипка сол
  • 150 г рукола
  • ½ ч.ч. пармезан, нарязан на тънки парченца

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте малък тиган на средно висока степен. Намажете отрязаните страни на 1 разполовен средно голям лимон с 1 чаена лъжичка зехтин и поставете половинките с разрязаната страна надолу в горещия тиган.
  2. Запечете лимоните като от време на време ги притискате към тигана, докато придобият приятен загар.
  3. Изстискайте сок от овъглените половинки лимон. Ще са ви необходими 3 супени лъжици от него.
  4. Разбийте лимоновия сок заедно с щипка сол и останалите 5 супени лъжици зехтин в малка купа до получаването на кремообразна смес. Оставете дресинга настрана.
  5. Измийте руколата, подсушете я в центрофуга за зеленчуци, сложете я в купа и полейте 1 с.л. от дресинга. Разбъркайте добре и прибавяйте по още една лъжица, докато не достигнете нивото на овкусяване, което ви харесва.
  6. Добавете пармезана и разбъркайте внимателно.
  7. Сервирайте веднага с останалия дресинг в отделна купичка.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол рукола лимон пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче