Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Руло с ябълки в една стъпка

От Галя Давидова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

4 яйца,
1ч.ч. захар,
2с.л. олио,
1ч.ч. брашно,
½ ч.л. бакпулвер;

пълнеж:

3 по-големи ябълки,
захар,
канела


Голямата тава от фурната се застила с хартия. Приготвя се пълнежът - ябълките се настъргват, разпределят се на тънък слой в застланата с хартия тава. Наръсва се с малко захар и канела. Отделно се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното се пресява отгоре с бакпулвера и се разбърква внимателно с лопатка. Тестото се налива на тънък слой върху ябълките, така, че да ги покрие равномерно. Блатът се пече в предварително загрята до 180ОС фурна, за около 25-30 мин. Проверява се с клечка за зъби. Изпеченият сладкиш се обръща върху леко посипана с кристална захар кърпа, хартията се отстранява и се навива на руло. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки яйца кафява захар бакпулвер канела брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче