4 яйца,
1ч.ч. захар,
2с.л. олио,
1ч.ч. брашно,
½ ч.л. бакпулвер;
пълнеж:
3 по-големи ябълки,
захар,
канела
Голямата тава от фурната се застила с хартия. Приготвя се пълнежът - ябълките се настъргват, разпределят се на тънък слой в застланата с хартия тава. Наръсва се с малко захар и канела. Отделно се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното се пресява отгоре с бакпулвера и се разбърква внимателно с лопатка. Тестото се налива на тънък слой върху ябълките, така, че да ги покрие равномерно. Блатът се пече в предварително загрята до 180ОС фурна, за около 25-30 мин. Проверява се с клечка за зъби. Изпеченият сладкиш се обръща върху леко посипана с кристална захар кърпа, хартията се отстранява и се навива на руло. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.