Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яйца - 5 бр.
Брашно - 5 супени лъжици
Захар - 200 г
Ванилия - 2 бр.
Ябълки - 3 бр.
Галета - 2 супени лъжици
Стафиди - 50 г
Ром - 30 мл
Смлени орехи - 50 г
Канела - 1/2 чаена лъжичка
Карамфил - 2-3 бр.
Сладкарска сметана - 250 мл

1. Яйцата, брашното, 5 с. лъжици захар и ванилията се разбиват добре и от тях се изпича блат при 180 градуса за около 10 мин. Завива се на руло и се покрива.

2. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Стафидите предварително се накисват в малко ром. Останалата захар се карамелизира и в нея се добавят ябълките, стафидите, орехите, галетата, канелата и карамфилът, който след това се изважда.

3. Блатът се намазва първо с разбитата сметана и след това - с ябълковата смес. Завива се на руло и се поръсва с карамелизирана захар.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки стафиди яйца бяла захар ванилия сладкарска сметана бяло брашно галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче