Яйца - 5 бр.
Брашно - 5 супени лъжици
Захар - 200 г
Ванилия - 2 бр.
Ябълки - 3 бр.
Галета - 2 супени лъжици
Стафиди - 50 г
Ром - 30 мл
Смлени орехи - 50 г
Канела - 1/2 чаена лъжичка
Карамфил - 2-3 бр.
Сладкарска сметана - 250 мл
1. Яйцата, брашното, 5 с. лъжици захар и ванилията се разбиват добре и от тях се изпича блат при 180 градуса за около 10 мин. Завива се на руло и се покрива.
2. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Стафидите предварително се накисват в малко ром. Останалата захар се карамелизира и в нея се добавят ябълките, стафидите, орехите, галетата, канелата и карамфилът, който след това се изважда.
3. Блатът се намазва първо с разбитата сметана и след това - с ябълковата смес. Завива се на руло и се поръсва с карамелизирана захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.