Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пролетна пилешка яхния

Поднесете я с пресен хляб

10’ Подготовка
55’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 8 пилешки бутчета с кожата и костите
  • 1 глава лук, нарязана
  • 200 г бекон, нарязан на ивици
  • 1 морков, нарязан на парчета
  • 600 мл пилешки бульон
  • 300 г пресни картофи
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. песто

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера с капак. Подправете пилето със сол и черен пипер, след което го запечатайте от всички страни. Извадете го в чиния за малко.
  2. В същата мазнина запържете лука и бекона за 5 минути, докато омекнат.
  3. Върнете пилето в тенджерата и добавете останалите съставки, с изключение на заквасената сметана и пестото, заедно с много прясно смлян черен пипер.
  4. Оставете бульона да заври, след това покрийте и оставете да къкри за 30-40 минути, докато картофите омекнат и пилето се свари.
  5. Извадете отново пилето и го накъсайте на парчета като отстраните кокалите и кожата. Върнете месото обратно.
  6. Накрая сложете заквасената сметана и пестото.
  7. Сервирайте яхнията с пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук моркови пилешко бекон бульон картофи заквасена сметана песто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче