Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 8 пилешки бутчета с кожата и костите
- 1 глава лук, нарязана
- 200 г бекон, нарязан на ивици
- 1 морков, нарязан на парчета
- 600 мл пилешки бульон
- 300 г пресни картофи
- 2 с.л. заквасена сметана
- 2 с.л. песто
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера с капак. Подправете пилето със сол и черен пипер, след което го запечатайте от всички страни. Извадете го в чиния за малко.
- В същата мазнина запържете лука и бекона за 5 минути, докато омекнат.
- Върнете пилето в тенджерата и добавете останалите съставки, с изключение на заквасената сметана и пестото, заедно с много прясно смлян черен пипер.
- Оставете бульона да заври, след това покрийте и оставете да къкри за 30-40 минути, докато картофите омекнат и пилето се свари.
- Извадете отново пилето и го накъсайте на парчета като отстраните кокалите и кожата. Върнете месото обратно.
- Накрая сложете заквасената сметана и пестото.
- Сервирайте яхнията с пресен хляб.
ИЗБРАНО