Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Празнична торта

От Татяна Ковачева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

-тънък блат(може и готов) -еклери - 20 бр. -крем за торта(500 мл прясно мляко,4 жълтъка,120 гр захар,ванилия и една супена лъжица желатин) -чаша кафе с малко ром и 1 к.л. мед за намазване на блата -100 г шоколад -малко филирани бадеми за поръсване -

Редят се последователно блатът,поръсен с кафето,малко крем върху него,еклерите и останалият крем.Оставя се в хладилника да се стегне,след което се поръсва с филирани бадеми. Шоколадовата украса се прави,като шоколадът се затопля на водна баня и с лъжичка се излива върху кухненска хартия.Оформят се фигури,с които се украсява тортата. Може да се поръси и с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: ванилия прясно мляко нескафе кафява захар бадеми мед млечен шоколад желатин жълтък ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче