-тънък блат(може и готов) -еклери - 20 бр. -крем за торта(500 мл прясно мляко,4 жълтъка,120 гр захар,ванилия и една супена лъжица желатин) -чаша кафе с малко ром и 1 к.л. мед за намазване на блата -100 г шоколад -малко филирани бадеми за поръсване -
Редят се последователно блатът,поръсен с кафето,малко крем върху него,еклерите и останалият крем.Оставя се в хладилника да се стегне,след което се поръсва с филирани бадеми. Шоколадовата украса се прави,като шоколадът се затопля на водна баня и с лъжичка се излива върху кухненска хартия.Оформят се фигури,с които се украсява тортата. Може да се поръси и с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО