3 яйца
1 непълна ч. ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. масло (аз слагам 1/2 ч.ч. мас - стават по-меки)
1 бр. ванилия
1 ч.л. амонячна сода
500 г брашно
За плънката:
1/2 п. масло
1/2 ч.ч. студено прясно мляко
1/2 ч.ч. смлени орехи
2 с.л. пудра захар (аз слагам и малко канела)
За украсата:
сладкарска боя
захар
чемшир
От посочените продукти се меси тесто, правят се малки топчета и се пекат. След като изстинат, се издълбават с нож. Трохите се смесват с продуктите за плънката, пълнят се половинките на прасковките и се слепват. След това се потапят в разтворена сладкарска боя и се овалват в кристална захар. Украсяват се с чемшир.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО