лападови листа,
2-3 печени червени чушки,
около 300 мл доматено пюре,
2 глави кромид,
около 120 мл олио,
1 чаена чаша ориз,
около 250 гр. гъби,
червен пипер,
джоджен,
сол на вкус
Всяко лападово листо се почиства, като с остър нож леко се изрязва дебелата част от дръжката, но така, че листото да остане цяло. Попарват се за минута в леко подсолена вода. Гъбите се измиват, нарязват на едро и се задушават.в тенджера. Сипваме олиото и задушаваме ситно нарязания кромид до леко зачервяване. След това прибавяме ситно нарязаните чушки да се запържат леко. Прибавяте доматеното пюре. След като се запържи и пюрето, прибавяте почистения и измит ориз, който пържим до прозрачен цвят. Заливаме сместа с една чаена чаша вода. Като поеме ориза водата, махаме от огъня и прибавяме сол на вкус, малко червен пипер, джоджен и предварително задушените гъби. Обърквате всичко това хубаво.С тази смес завивате сармите. Нареждате ги в намазнена тава. Заливате ги с 1 чаена чаша топла вода леко подсолена. Печете на умерена фурна на 180 градуса. По желание при сервиране се заливат с кисело мляко.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.