250 г маскарпоне
200 г бял шоколад
250 г сладкарска сметана
200 г квасена сметана
100 г кокосови стърготини
няколко лъжици кайсиево сладко или друго
1 лимон
1/2 кг кайсии
1/2 кг ягоди
мляко за напояване на бишкотите
Приготвя се шоколадов ганаш от сладкарската сметана и шоколада, като в касерола се загрява сметаната и шоколадът се разтопява на слаб огън. Изстива напълно и се разбива с миксер. Добавят се заквасената сметана, маскарпонето, изцежда се 1/2 от лимона и се настъргва кората на целия лимон. Разбърква се гладък крем.
Тортата се реди в кръгла тава с откопчаване. Редят се бишкоти, кайсиево сладко и крем до изчерпване на количествата. Поръсва се с кокос , подреждат се плодовете, гланцират се със сироп от сладко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО