1 кг. брашно,
1 яйце+белтъка от второто,
мая, разтворена в топло мляко една ч.ч. + 1 ч.л. захар + 1 с.л. брашно - да кипне, олио 1-2 с. л.,
топла вода около 250 мл
Омесва се меко тесто докато се появят мехурчета, оставя се за около1/2 час да бухне, разпределя се на питки, отново втасва, намазва се с жълтък + олио и се пече в умерена фурна около 1/2 час.
Собствена рецепта, изпробвана и много вкусна, особено топла с чубрица и сирене!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО