2 пил.филета,
300 г пуш. свински бут или бекон,
500 г кайма,
1 гл. лук,
150 г гъби,
200 г спанак (може и замразен),
2-3 кис. краставички,
1 голям морков,
100 г топено сирене,
100 г кашкавал,
черен пипер и сол на вкус
Нарежете бекона на тънки ленти и ги наредете върху намаслено фолио. Върху него поставете предварително оформените и овкусени пилешки филета на пържоли. Поръсете с нарязания спанак и задушените в малко зехтин гъби. Отгоре разстелете овкусената кайма като към нея сте прибавили и ситно настърганият лук и подправки. След това в средата наредете нарязаните на ивички краставички и моркови (сварени в МВ). Настържете топеното сирене и наредете парчета кашкавал. С помощта на фолиото загърнете внимателно на руло. Поръсете с малко червен пипер и зехтин. Преместете го в тава заедно с фолиото покрито и печете на умерена фурна около 1час. Преди да го извадите от фурната, развийте фолиото да се зачерви отгоре. Поднесете рулото, нарязано на парчета с гъбен сос и картофена салата или гарнитура по ваш избор.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.