Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко бутче в зелева бохча

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За 1 порция:
150 гр. кайма,
подправка за кайма (по ваш избор),
1 пилешко бутче,
1 голямо листо от кисело зеле,
олио за поръсване


Каймата се омесва с подправките и се оформя като кюфте. Слага се върху зелевия лист и върху него се поставя бутчето, което предварително сте наръсили с малко подправки по ваш избор с кокалчето нагоре. Получава се бутче в гнездо. Завива се в зелевото листо и се завързва под кокалчето с конец, за да стане като бухтичка. Слага се в тавичка с олио, поръсва се с малко олио, добавя се малко вода и малко зелев сок и се изпича в умерена фурна за около 40-50 минути.
Страхотно ястие и на вкус и на аромат.
Подходящо за празнична трапеза.

Дайте оценка:

Тагове: кисело зеле олио кайма пилешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче