За 1 порция:
150 гр. кайма,
подправка за кайма (по ваш избор),
1 пилешко бутче,
1 голямо листо от кисело зеле,
олио за поръсване
Каймата се омесва с подправките и се оформя като кюфте. Слага се върху зелевия лист и върху него се поставя бутчето, което предварително сте наръсили с малко подправки по ваш избор с кокалчето нагоре. Получава се бутче в гнездо. Завива се в зелевото листо и се завързва под кокалчето с конец, за да стане като бухтичка. Слага се в тавичка с олио, поръсва се с малко олио, добавя се малко вода и малко зелев сок и се изпича в умерена фурна за около 40-50 минути.
Страхотно ястие и на вкус и на аромат.
Подходящо за празнична трапеза.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО