около 300-400 гр. пилешко месо (сварено),
300 гр гъби,
2-3 глави кромид лук,
около 100-150 гр. кашкавал,
200 мл прясно мляко (може и сметана),
2 супени лъжици брашно,
сол на вкус,
около 7-8 супени лъжици олио
Запържете в загрято олио едро нарязаните гъби и лука, подправете със сол на вкус, прибавете нарязаното сварено пилешко месо. Пригответе соса, като запържите в сух тиган с една-две супени лъжици олио брашното до светло кафяв цвят, прибавете млякото и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Готовия сос прибавете към пилето, подправете със сол на вкус и разбъркайте. Разпределете сместа в гювечета или друг подходящ съд, поръсете с настърган кашкавал и запечете за 10-15 минути в загрята фурна до 180 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО