Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация


около 300-400 гр. пилешко месо (сварено),
300 гр гъби,
2-3 глави кромид лук,
около 100-150 гр. кашкавал,
200 мл прясно мляко (може и сметана),
2 супени лъжици брашно,
сол на вкус,
около 7-8 супени лъжици олио




Запържете в загрято олио едро нарязаните гъби и лука, подправете със сол на вкус, прибавете нарязаното сварено пилешко месо. Пригответе соса, като запържите в сух тиган с една-две супени лъжици олио брашното до светло кафяв цвят, прибавете млякото и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Готовия сос прибавете към пилето, подправете със сол на вкус и разбъркайте. Разпределете сместа в гювечета или друг подходящ съд, поръсете с настърган кашкавал и запечете за 10-15 минути в загрята фурна до 180 градуса.

Дайте оценка:

Тагове: сол лук пилешко бяло брашно прясно мляко кашкавал гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче