2 пилешки пържоли , бяло месо (300 г)
4 тънки парчета кашкавал -50 г
(пробвах и с готовия чедър за сандвичи, съшо беше добре)
4 тънки резена шунка - 50 г
2 с..л. масло
2-3 с.л. брашно
черен пипер, скилидка чесън, стръкче розмарин
1 каф. чаша сухо бяло вино
всяка пържолка се разрязва хоризонтално на 2 за да се получат 2 по-тънки
върху тях се подреждат парче кашкавал и шунка като се захващат с клечка за зъби
овкусява се с черен пипер и се овалват много добре в брашно
маслото се разтопява в тигана (не трябва да е много силен огъня, може да се сложи и една лъжица зехтин) и в него се пускат скилидката чесън и клонче розмарин
приготвените пържолки се пържат първо откъм шунката, а след това се обръщат
изваждат се чиниите за сервиране
в тигана се сипва виното и се разбърква за няколко минути докато се сгъсти
с полученият сос се заливат пържолките
Сервират се със салата или/и гарнитура.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.