Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

около 1 кг и 500 гр. пиле,
1 кг и 500 гр. картофи,
4-5 супени лъжици краве масло,
3-4 скилидки чесън,
300 мл бяло вино,
1 чаена лъжица суха мащерка,
сол на вкус.



Измивате картофите, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Изсипвате картофите в голяма тава и ги посолявате на вкус, поръсвате с мащерка, нарязвате 1-2 скилидки чесън и ги разбърквате добре с ръка, така че всички картофи да се овкусят. Върху тях разпределяте голяма част от кравето масло, като го нарежете на дребни парченца.

Измивате пилето добре, след което го намазвате с масло. Посипвате със сол и мащерка по цялото пиле и го разтривате хубаво. В самото пиле пускате парченце масло и 1-2 нарязани на парченца скилидки чесън (ако обичате аромата на чесън).
Поставяте овкусеното пиле върху картофите, изсипвате виното и около 200 мл вода. Покривате цялата тава с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. След като мине един част махате фолиото и оставяте ястието да се запече без фолио, докато остане на мазнина и пилето хване златиста коричка.

Страхотна вкусотийка. От виното картофите се топят в устата, от чесъна и мащерката ароматът е невероятен.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло чесън мащерка пилешко картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче