Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Перфектната печена ципура

Със свеж лайм и прясна мащерка

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 2 бр. прясна и изчистена ципура
  • 1 лайм
  • 4 стръка прясна мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Рибите се измиват и подсушават с домакинска хартия. Обтриват се със сол и черен пипер от всички страни.
  2. Лаймът се реже на тънки филийки. Във всяка риба се пъхват по два резена от него и по стрък мащерка. Вътре се слага и по една скикидка чесън, леко пресована с ножа.

    Снимка: Ивайла Тодорова

  3. Върху рибите се слагат по още два резена лайм и стрък мащерка. Поливат се със зехтин и се завиват плътно в хартия за печене. Слагат се в тава, също застлана с хартия за печене.
  4. Пекат се на 200 градуса в предварително загрява фурна за 25-30 минути.

Снимка: Ивайла Тодорова

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер ципура прясна мащерка лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче