Необходими продукти:
- 500 г парче свински ребра
- 1 с.л. кимион
- 1 с.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. кайенски пипер
- 4 с.л. кетчуп
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. сос "Уорчестър"
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 160 градуса.
- Използвайте малък остър нож, за да почистите ребрата от бялата ципа. Сложете ги в тава за печене.
- Смесете кимиона, червения и кайенския пипер в купичка заедно с голяма щипка сол. Натрийте ребрата с подправките.
- Сипете 3 с.л. вода в тавата и я завийте с алуминиево фолио. Сложете я във фурната и печете месото 3 часа, докато стане крехко и се разпада от кокала.
- Когато ребрата са почти готови, смесете останалите съставки в малък тиган и ги оставете на котлона да заврат. Гответе 1-2 мин., за да се редуцира леко течността.
- Намажете ребрата със сместа и ги запечете за 10 мин. без фолиото.
- Сервирайте веднага.
ИЗБРАНО