Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени свински ребра на фурна

Вечеря за уикенда

3’ Подготовка
180’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г парче свински ребра
  • 1 с.л. кимион
  • 1 с.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кайенски пипер
  • 4 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. сос "Уорчестър"
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 160 градуса.
  2. Използвайте малък остър нож, за да почистите ребрата от бялата ципа. Сложете ги в тава за печене.
  3. Смесете кимиона, червения и кайенския пипер в купичка заедно с голяма щипка сол. Натрийте ребрата с подправките.
  4. Сипете 3 с.л. вода в тавата и я завийте с алуминиево фолио. Сложете я във фурната и печете месото 3 часа, докато стане крехко и се разпада от кокала.
  5. Когато ребрата са почти готови, смесете останалите съставки в малък тиган и ги оставете на котлона да заврат. Гответе 1-2 мин., за да се редуцира леко течността.
  6. Намажете ребрата със сместа и ги запечете за 10 мин. без фолиото.
  7. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: свинско ябълков оцет пушен червен пипер кафява захар кетчуп кимион лют пипер сос "Уорчестър" чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче