500 гр. кайма
1 и 1/2 чаена чаша ориз
1 средно голяма кисела зелка
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол
Запържваме каймата в мазнина, докато стане на трохи. Прибавяме подправките и измития ориз + малко вода. Запържваме докато се изпари водата.
В средата на всяко листо поставяме малко смес и оформяме сармичките. Подреждаме ги в тава и заливаме с вода, колкото да ги покрие. След като се запекат добре и течността се изпари ги заливаме с млечния сос и ги запичаме за още 2-3 минути. Поднасяме поръсени с магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО