Кайма - 500 г
Яйце - 1 бр.
Хляб - 1 филийка
Прясно мляко - 50 мл
Праз лук - 1 стрък
Морков - 1 бр.
Картофи - 500 г
Магданоз - 1/2 връзка
Мащерка - 3 клончета
Сол и черен пипер - на вкус
Олио или зехтин - 5 суп. лъж.
1. Морковът и лукът се нарязват на ситно. Задушават се в загрята мазнина до омекване. Оставят се да изстинат, след което се омесват с каймата, яйцето и филията, предварително накисната в прясното мляко. Магданозът и мащерката се нарязват и също се добавят. Овкусява се със сол и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се слагат в намазнена тава.
2. Картофите се обелват и нарязват. Разбъркват се с 3 супени лъжици олио, сол и черен пипер. Мазнината предотвратява изсъхването им при печене. Те се слагат в тавата около кюфтенцата. Пекат се при 200 градуса за около 30 минути.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.