Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За тестото:

50 г. масло
1 яйце
3 с.л. студена вода
200 гр. брашно
1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

500 кайма
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
1 глава воден лилав лук
2 с.с олио
черен пипер
червен пипер

300 гр. кашкавал
1 зелена чушка
2 малки домата
чубрица


Разбийте разтопеното и охладено масло с яйцето до еднородна смес. Прибавете водата, брашното, солта и замесете тесто. Завийте го с кухненско фолио и оставете в хладилник за около 30 мин.
Размийте в купа с около 1 ч.ч вода и малко олио. Изсипете в горещ тиган и пържете като разбърквате често, за да стане каймата на трохи. Нарежете лука и двете чушки на ситно. Прибавете към каймата и запържете и тях. Подправете с черен и червен пипер.
Разточете тестото с диаметър по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиснете към стените и с помощта на точилка отстранете излишните крайчета тесто.
Разпределете каймата равномерно и покрийте с настъргания предварително кашкавал. Върху него подредете кръгчета домати и тези от останалата една зелена чушка. Поръсете с чубрица и печете в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол олио лук домати кайма яйца чушки кашкавал брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче