пилешки дреболийки
топено пушено сирене
пилешки пържоли
жълтъците на 2-3 яйца
50 мл качествен алкохол
галета за поръсване
масло
тарос
червен пипер
сол
печурки
магданоз
соев сос
лимонов сок
горчица
мед
чесън на прах
олио
Пилето се измива добре и се отцежда от водата. Натрива се с разтопено масло, червен пипер и се оставя на студено за един час. Правим плънката от нарязаните на ситно гъби, пушеното сирене и нарязания на ситно магданоз. Мариноваме пържолите със соев сос, лимонов сок, горчица, мед, червен пипер, чесън на прах, тарос, олио. Оформяме ги на по-малки парчета и слагаме в мазнина да се задушават 3-4 мин. Напълваме пилето с пържолките, плънката и внимателно зашиваме, за да не се разтече плънката. Печем на фурна, като спазваме правилото да печем по 45 мин. за всеки килограм месо + 15 мин. за допичане. След като пилето е готово, го натриваме със смес от жълтъците, алкохола и галетата и допичаме докато се получи една такава апетитна златиста коричка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО