2 малки патладжана,
4 пъдпъдъка,
3-4 различни по цвят чушки,
1 морков,
3 домата,
1 гл. лук,
3-4 ск. чесън,
50 г. бекон или пуш. бут,
магданоз.
за марината:
даф. лист,
черен пипер на зърна,
2 с.л балсамов оцет,
2 ч.ч. вода,
сол
Измитите и почистени пъдпъдъци ги накиснете в марината за 30 минути. След това ги сварете в нея за 10 минути. Извадете, подсушете и ги запържете в малко зехтин или олио. Патладжаните срежете на две, издълбайте сърцевината и ги накиснете в подсолена вода, за 20-30минути. Извадете и ги подсушете. Наредете ги в тава (аз я покрих с хартия за печене). Задушете лука и чесъна. Добавете вътрешността на патладжана, чушките и морковите, и накрая доматите. Гответе до омекване на зеленчуците. Посолете, поръсете с малко черен и червен пипер. Сипете от зел. смес в патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всеки, и разпределете останалата зеленчукова смес върху тях. Отгоре сложете парчета бекон и поръсете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 180градуса, около час и половина. Махнете фолиото и допечете за още 25-30минути. Поръсете с магданоз.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.