Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От тефтера на баба: Млечна баница

Да си оближем пръстите

20’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г фини точени кори
  • 4 яйца
  • 200 г захар
  • 500 мл прясно мляко
  • 100 г разтопено масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт или ванилова захар
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. бакпулвер (по желание, за да стане баницата по-пухкава)
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°C. Намаслете правоъгълна или кръгла тава с малко от разтопеното масло.
  2. Вземете корите и ги намачкайте леко с ръце, за да станат на вълни, след което ги подредете в тавата, без да ги притискате прекалено.
  3. Полейте корите с разтопеното масло, като се стараете да го разпределите равномерно.
  4. В купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане пухкава и леко побелее.
  5. Добавете прясното мляко, ванилията, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
  6. Залейте корите със сместа, като внимавате да се разпредели равномерно навсякъде.
  7. Оставете баницата да престои 5-10 минути, за да попие течността.
  8. Печете в предварително загрятата фурна около 35-40 минути, докато повърхността стане златиста, а млечният крем стегне.
  9. Оставете баницата да изстине леко, след което поръсете с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар пудра захар ванилия прясно мляко бакпулвер кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче