Необходими продукти:
- 200 г джинджифил, нарязан на ситно
- 2 големи лимона, изцедени, но със запазени кори
- 75 г пудра захар
- 100 г захар мусковадо
- Лед
- 1 литър спрайт или газирана вода
- стръкове мента, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сложете джинджифила в тенджера, поставена на слаб огън с лимоновите кори, двата вида захар и 500 мл вода и разбъркайте, докато захарта се разтвори.
- Увеличете температурата до средна, след това оставете да къкри за 15-20 минути или докато се редуцира и превърне в сироп. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно.
- Прецедете сиропа в кана през цедка, покрита с тензух. На този етап можете да прехвърлите сиропа в малко стерилизирано шише или бурканче и да го съхранявате в хладилника до две седмици.
- Изсипете джинджифиловия сироп в голяма кана.
- Налейте лимоновия сок, напълнете с лед и долейте газирана вода. Сервирайте напитката гарнирана с няколко стръка мента.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО