Плънка:
340 гр. крема сирене (3 пакетчета),
½ чаша захар,
1 яйце,
3 с.л. мляко.
пандишпаново тесто:
½ ч. брашно,
½ ч.л. бакпулвер,
¼ сода,
4 жълтъка,
½ ч.л. ванилова есенция,
1/3 ч. захар,
1 смлян голям банан (може и без него),
½ ч. ситно нарязани орехи,
4 белтъка
глазура:
50 гр. крема сирене,
2-3 с.л. пудра захар и
1-2 ч.л. мляко
шоколад
Тава с размери 37,5/25/2,5 см се застила с хартия за печене и се намазва с масло. В неголяма купа се разбива крем-сиренето и захарта до еднородна смес. Добавя се яйцето и млякото и се разбива. Изсипва се в тавата и се оставя настрана. Фурната се загрява на 190 градуса.
Приготвяне на пандишпановото тесто: В малка купа се разбъркват сухите съставки: брашното, содата и бакпулвера. С миксер се разбиват жълтъците за 2 минути. Постепенно се добавя захарта и се бърка до пищна светло-жълта маса около 5 мин. Добавя се ванилията, банановото пюре и орехите към жълтъковата смес и се разбъркват. В голяма купа се разбъркват белтъците до гъста, но не суха маса. Внимателно се смесват жълтъците и белтъците. Пресява се брашното в яйчната смес и внимателно се разбърква с кръгови движения от долу нагоре. Изсипва се тестото в тавата, върху плънката на тънък равен слой и се пече 15-20 минути.
Тензух се посипва с пудра захар. Изсипва се блата от тавата, сваля се хартията (аз сложих малко сладко от сини сливи) и блата се завива на руло. Охлажда се напълно.
Рулото се намазва с глазурата от: 50 гр. крема сирене, 2-3 с.л. пудра захар и 1-2 ч.л. мляко. В друга купа се разтопява шоколада, добавя се крема и се разбърква. Изсипва се в пош, с който се полива рулото (или се украсява по желание).
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност