за правоъгълна форма 26/12 см
ч.ч. е с вместимост 200 мл
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. квасена сметана,
1/4 ч.ч. олио,
1 п.ванилия,
лимонова кора на 1 лимон,
1/2 п. бакпулвер,
1,1/2 ч.ч. брашно
яйцата се разбиват със захарта до побеляване
добавят се сметаната и мазнината и се разбива
прибавят се брашното, бакпулвера, ванилията и настърганата лимонова кора
разбърква се добре
формата се застила с хартия за печене
сместа се изсипва във формата
пече се на 170 С до суха клечка, около 40 минути
изчаква се да изстине и се изважда от формата
Заливката е от 30 г шоколад с 1-2 с.л. сметана, но сладкишът си е хубав и без нея
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО