Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна карамелена торта

За специални поводи на любими хора

30’ Подготовка
30’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 225 г масло на стайна температура
  • 125 г пудра захар
  • 100 г кафява захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 4 големи яйца
  • 225 г самонабухващо брашно
  • 2 супени лъжици прясно мляко

За крема:

  • 200 г масло на стайна температура
  • 400 г пудра захар
  • 70 г карамелен сос

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намажете с масло две 20-сантиметрови форми за торта и застелете основите им с пергаментова хартия за печене.
  3. Разбийте маслото и двата вида захар в купа с миксер за няколко минути, докато станат по-светли на цвят и пухкави. Добавете едно по едно яйцата, като между всяко яйце добавяте по лъжица брашно и разбивате. Сложете ваниловия екстракт.
  4. Сипете останалото брашно и млякото. Разпределете между формите и печете 25-30 минути, докато станат златисти.
  5. Охладете във формите за няколко минути, след това ги извадете и оставете да се охладят напълно върху решетка.
  6. Междувременно за крема сложете маслото и пудрата захар в купа и ги разбийте за няколко минути. Трябва да станат леки и ефирни. Разбийте карамела за кратко, като добавите 1 супена лъжица вряла вода, за да разредите, ако е необходимо.
  7. Оставете настрана, докато блатовете се охладят напълно, преди да сглобите тортата, иначе рискувате кремът ще се разтопи.
  8. Използвайте половината от него, за да залепите блатовете заедно, след това разпределете остатъка отгоре, като го загладите с нож или гърба на лъжица.
  9. Оставете тортата на хладно място, докато дойде време за сервиране.
  10. Поръсете с натрошени орехи и сервирайте.

Купете съдове за печене

За всички любители на домашната кухня, когато идва време за печене, по-важно от най-добрата рецепта е да имате правилното оборудване

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия прясно мляко кафява захар брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче