500 грама кайма,
500-600 грама картофи,
1 глава кромид лук,
1/2 чаена чаша ориз,
4-5 супени лъжици брашно,
1/4 чаена чаша олио,
2 яйца,
1 лимон,
сол и риган на вкус
Оставяме каймата в дълбок съд и прибавяте към нея и почистения и измит ориз, предварително нарязания на ситно лук, риган и сол на вкус. Омесваме каймата добре.
В тенджера сипваме около 2 литра подсолена вода и я слагаме на огъня. Щом заври, доливаме олиото. От приготвената кайма правим кюфтета. Овалваме ги в брашното, след което ги слагаме във врящата вода. Добавяме предварително обелените и нарязани на средни по големина парченца картофи. Намаляваме огъня, когато заври, а щом картофите станат готови, сваляме от огъня. Разбиваме жълтъците на яйцата с 2 супени лъжици прясно мляко (може и вода) и с предварително изстискания лимонов сок. Разбъркваме добре и прибавяме малко от булъона. Връщаме застройката към ястието и оставяме да заври леко, докато сосът се сгъсти. Сервираме топли готовите кюфтета, картофи и сос.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.