Тънки кори за баница - 5 бр.
Масло - 70 г
Захар - 200 г
Яйца - 5 бр.
Прясно мляко - 600 мл
Брашно - 2 супени лъжици
Желатин - 2 супени лъжици
Настъргана лимонова кора
Лимонова есенция
1. Корите се слагат една върху друга и се изрязват четири части. Всяка част съдържа по пет кори, които се намазват с разтопено масло, като с лъжица се поръсва и захар. Изпичат се за около 10 минути при 200 градуса.
2. 500 мл прясно мляко и 200 г захар се слагат в подходящ съд на котлона. 5 жълтъка се разбиват заедно със 100 мл студено мляко и 2 супени лъжици брашно. Добавя се по малко от горещото мляко и се връща на котлона. Бърка се до сгъстяване.
Желатинът се накисва в малко студена вода и леко се затопля, за да се разтвори. Изсипва се към охладения крем заедно с лимоновата есенция и настърганата кора от един лимон. След като кремът стегне, с се поставя върху изпечените кори.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.