Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тънки кори за баница - 5 бр.
Масло - 70 г
Захар - 200 г
Яйца - 5 бр.
Прясно мляко - 600 мл
Брашно - 2 супени лъжици
Желатин - 2 супени лъжици
Настъргана лимонова кора
Лимонова есенция

1. Корите се слагат една върху друга и се изрязват четири части. Всяка част съдържа по пет кори, които се намазват с разтопено масло, като с лъжица се поръсва и захар. Изпичат се за около 10 минути при 200 градуса.

2. 500 мл прясно мляко и 200 г захар се слагат в подходящ съд на котлона. 5 жълтъка се разбиват заедно със 100 мл студено мляко и 2 супени лъжици брашно. Добавя се по малко от горещото мляко и се връща на котлона. Бърка се до сгъстяване.

Желатинът се накисва в малко студена вода и леко се затопля, за да се разтвори. Изсипва се към охладения крем заедно с лимоновата есенция и настърганата кора от един лимон. След като кремът стегне, с се поставя върху изпечените кори.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон яйца бяла захар бяло брашно желатин кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче