300 гр. брашно;
125 гр. овесени ядки;
120 гр. захар;
1 яйце;
1 пак. ванилия;
250 гр. масло;
Желе, сладко, пудра захар
Брашното, овесените ядки, захарта, яйцето, ванилията и маслото се омесват на тесто. Готовото тесто трябва да се охлади поне 1 час в хладилника. Охладеното тесто се разточва на лист 0,5 см и се изрязват от него фигурки, звездички, елхички, кръгчета. Половината от фигурите трябва да имат поне 1 дупка в средата. Пекат се на 180 градуса около 20 минути. След охлаждането им се залепват по две с помощта на желето и се поръсват с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО