600 гр. брашно,
20 гр. мая,
1 с.л. сол,
1 с.л. захар,
3 с.л. олио,
300 мл хладка вода
Пресявам брашното, правя кладенче, в което слагам захарта и солта и разбърквам. Добавям олиото и готовата мая (предварително сьс начупила в 100 мл хладка вода с 1 ч.л. захар и е образувала шапка). Добавям и останалата вода и замесвам меко тесто. Оставям 20 мин. да втаса. Разточвам голяма кора и изрязвам кръгове с чиния. Всеки крьг се разрязва на триъгълници, с които оформяме кифличките.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО