120 г моркови, настъргани
150 г ябълка, настъргана
2 яйца
60 мл мляко
50 мл олио
3 с.л. мед
1-2 с.л. портокалов сок
1 с.л. коняк
125 г захар
275 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 г орехи
50 г стафиди
покритието е сирене крема, разбито със захар и портокалови корички
Яйцата се разбиват леко с тел, колкото добре да се смесят белтъците с жълтъците.
Добавят се олиото, морковите, ябълката, портокаловия сок, меда и коняка. Отделно се разбъркват всички сухи съставки - захар, брашно, бакпулвер, орехи, стафиди.
Смесват се бързо с яйцата и тестото се разпределя във формичките. Силиконовите не се мажат с нищо, а в тези за крем карамел се слагат хартиени чашки за кексчета, които се намазняват. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25 -30 минути. Може да се изпече под формата на цял кекс.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.