Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофени гнезда с пилешко месо

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

ЗА 12 ГНЕЗДА:

2 големи картофа
1 яйце и сол на вкус

ЗА ПЪЛНЕЖА:

3-4 суп. лъж. олио,
около 300 гр. пилешко филе,
4-5 чушки пресни (червени и зелени може и от фризера),
2 глави кромид, сол на вкус,
1 щипка червен пипер,
2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз,
150 гр. кашкавал (настърган на едро).



Настържете картофите на едро ренде. Залейте ги със солена вода и ги оставете 10 минути за да излезе нишестето. След това ги измийте добре със студена вода и ги отцедете в цедка. Накрая ги подсушете с кърпа.

Смесете картофите с останалите продукти. Сложете от сместа в леглата на тавичка за печене на мъфини, предварително намазани с олио и разстелете по дъното и стените. Не се старайте да бъде равномерно, по-ефектно е гнездата да са "рошави". Изпечете гнездата в загрята на 200 градуса до порозовяване. В голям тиган сипете олиото и сложете в него нарязаното на малки парченца пилешко месо. Запържете ги до побеляване и прибавете нарязаните на ситно чушки, кромид, магданоз и сол на вкус.

Пържете до пълно омекване на зеленчуците (като може да прибавите около 100 мл. вода да не загорят). След като дръпнете тигана от огъня, поръсете с червения пипер и разбъркайте добре. Разпределете пилешкото със зеленчуци по равно в гнездата.

Покрийте всяко получено гнездо с настъргания кашкавал. Печете в силно загрята фурна до зачервяване на кашкавала.

С помощта на малка лъжичка ги извадете като изчакате малко да се охладят и сервирайте в чиния с подходяща салата.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер олио червен лук магданоз пилешко картофи яйца червени чушки кашкавал кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче