Необходими продукти:
- 100-200 г сварени картофи, на кубчета
- Зехтин
- 4 с.л. майонеза
- Сокът от 1 лимон
- Пресен копър
- Сол
- Черен пипер
- Червен лук, на полумесеци
- 20 г каперси, по желание
- 2 с.л. ябълков оцет
- Риган
- 2 скилидки чесън, наситнени
- Пресен лук, наситнен
Начин на приготвяне:
- Картофите се сваряват във вряща вода, обелват се и се нарязват на кубчета.
- В един купа се смесват майонезата, 1 с.л. зехтин и лимоновия сок.
- Всички продукти се поставят в салатна купа, заливат се с оцета и майонезения дресинг, поръсват се със сол, риган, черен пипер и наситнен пресен копър.
- Съдът се оставя в хладилника и след 30 мин. салатата е готова за сервиране.