Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

400 – 500 гр. кадаиф
250 гр. краве масло - разтопено
1 кутия сирене Филаделфия - натурално
250 гр. безсолна извара или сирене Маскарпоне
1 ч. чаша нарязани на дребно орехи и още 25 цели ядки от орехи, които се нареждат на дъното на тавата.
1 ч. ч. пудра захар

за сиропа :
700 мл вода
800 гр. захар
1 канелена пръчка 1 лимон – нарязан на колелца

Най-напред направих сиропа, за да може да изстине. После плънката – разбива се сиренето, изварата и захарта ( добавих 1 разбит белтък). В намазнена тавичка се нареждат целите орехови ядки, разстила се половината от кадаифа. Полива се с част от разстопеното масло и се разстила плънката, която се поръсва с натрошените орехи. Разстила се и останалата част от кадаифа . Излива се внимателно и останалото масло. Пече се докато се зачерви хубаво кадаифа. Като стане готов се полива с половината от студения сироп, а след 15 мин. се сипва и останалия сироп.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон бяла захар крема сирене пудра захар извара

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче